Παρουσίαση Πλατφόρμας Crowdfunding – 8η Συνάντηση των Εταιρικών Μελών του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ

Χιώτης Χρήστος Παρουσίαση Πρόγραμμα Πολίτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο από Παρασκευή 3 έως και Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 η “8η Συνάντηση των Εταιρικών Μελών του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ” στα Λουτρά Αιδηψού, που συνδιάστηκε με την 4η Συνάντηση των μελετητών με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της Βόρειας Εύβοιας.

Στην εκδήλωση παρουσίασα, το έργο μέχρι τώρα του Ψηφιακού Κύματος για το πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. Η ομιλία έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας μου ως συμβούλου ψηφιακών εφαρμογών με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και την ομάδα του D-Hub.

Πρόγραμμα POLITIS

Κατά την διάρκεια της ομιλίας μου για το Ψηφιακό Κύμα, παρουσίασα το Πρόγραμμα Politis, ένα πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την ΚΕΔΕ, για την αναβάθμιση των πληροφοριακών Συστημάτων των ΚΕΠ καθώς και την δημιουργία εξειδικευμένου λογισμικού για δύο νέους θεσμούς, των Κέντρων Χωροταξίας και Περιβάλλοντος (ΚΕ.ΧΩ.Π.) και του Διαδημοτικού Αναπτυξιακού Οργανισμού. Θέσμοι και παρεμβάσεις που θα έχουν πρώτη εφαρμογή στην Βόρεια Εύβοια.

Επίσης παρουσίασα οριζόντιες δράσεις που υλοποιεί το Ψηφιακο Κύμα, όπως η πλατφόρμα Εύβοια Μετά, το πρόγραμμα WiFi4Evia, αλλά και την δημοσίευση της πλατφόρμας Crowdfunding που κατασκεύασα για λογαριασμό του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ.

Πλατφόρμα Δωρεών

Για την υποστήριξη της καμπάνιας crowdfunding που διοργανώνει το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ για μικρές δράσεις του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, σχεδίασα και κατασκεύασα μια πλατφόρμα crowdfunding (https://dorees.diazoma.gr), βασισμένη σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Η πλατφόρμα δώθηκε στο κοινό κατά την διάρκεια των εργασιών της συνάντησης και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής.