Ποιός είμαι

Ονομάζομαι Χιώτης Χρήστος, είμαι σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας και υλοποιώ ιστοσελίδες και ψηφιακές εφαρμογές από το 2004.

Είμαι συνιδρυτής και Managing Partner της Unicorg Ε.Ε., μιας εταιρείας που εξειδικεύεται στην παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών, υπολογιστικών συστημάτων αλλά και υπηρεσιών οπτικής επικοινωνίας, σε ανερχόμενες επιχειρήσεις και κρατικούς φορείς, στο fintech, στην διαχείριση της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς, στον τουρισμό και τον αθλητισμό.

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Οπτική Επικοινωνία το 2002. Εργάστηκα από το 2004 έως το 2008 στην Sentel Ε.Π.Ε., ως υπεύθυνος σχεδιασμού ιστοσελίδων και ΟΠΣ και από το 2008 έως το 2015 ως υπεύθυνος σχεδιασμού αλλά και ανάπτυξης.

Από το 2015 εργάζομαι και ως ελεύθερος επαγγελματίας και συμμετέχω σε διάφορα έργα πολιτιστικού τουρισμού, σε συνεργασία με το Σωματείο “ΔΙΑΖΩΜΑ” (του οποίου έχω την τιμή να είμαι τακτικό μέλος) ως σύμβουλος ψηφιακών εφαρμογών και μέλος του D_HUB, μιας πολυεπιστημονικής ομάδας, έχοντας εκπονήσει μελέτες για τις ψηφιακές τεχνολογίες στον πολιτισμό και σχεδιάσει και αναπτύξει πλατφόρμες διαχείρισης προορισμού και διαδικτυακές κοινότητες για Business Clusters με ικανότητες ηλεκτρονικής μάθησης, συνεδρίων και διαβουλεύσεων.

με την ομάδα του Διαζώματος

Παράλληλα μέσω του D_HUB συμβουλεύω δήμους και περιφέρειες στην επιλογή δράσεων και τεχνικών προδιαγραφών, των ψηφιακών εφαρμογών σε νέα προϊόντα πολιτιστικού τουρισμού και άλλων ολιστικών προγραμμάτων.

Υποστηρίζω την ανοιχτότητα των δεδομένων και κάθε έργο που σχεδιάζω και αναπτύσσω έχει ως βασικές αρχές τη διαλειτουργικότητα, την ανοιχτότητα και την χρήση ανοιχτού κώδικα.

Αναπτύσσω χρήσιμες διαδικτιακές υπηρεσίες και λύσεις, τις οποίες και μπορείτε να δείτε στην αντίστοιχη σελίδα.

Επίσης οι μελέτες που έχω εκπονήσει για λογαριασμό του Σωματείου Διάζωμα είναι διαθέσιμες στην σελίδα Συμβουλευτική

Στον ελεύθερο χρόνο μου δεν λέω όχι σε μια παρτίδα σκάκι.