Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Η αναγέννηση της Βόρειας Εύβοιας μέσα από τη θερμοκοιτίδα D-Hub

Χιώτης Χρήστος Παρουσίαση Πρόγραμμα Πολίτης

Την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00 μ.μ., στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών παρουσίασα, το έργο μέχρι τώρα του Ψηφιακού Κύματος για το πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. Η ομιλία έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας μου ως συμβούλου ψηφιακών εφαρμογών με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και την ομάδα του D-Hub

Πρόγραμμα Politis

Κατά την διάρκεια της ομιλίας για το Ψηφιακό Κύμα, παρουσίασα το Πρόγραμμα Politis, ένα πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την ΚΕΔΕ, για την αναβάθμιση των πληροφοριακών Συστημάτων των ΚΕΠ καθώς και την δημιουργία εξειδικευμένου λογισμικού για δύο νέους θεσμούς, των Κέντρων Χωροταξίας και Περιβάλλοντος (ΚΕ.ΧΩ.Π.) και του Διαδημοτικού Αναπτυξιακού Οργανισμού. Θέσμοι και παρεμβάσεις που θα έχουν πρώτη εφαρμογή στην Βόρεια Εύβοια.

Επίσης παρουσίασα οριζόντιες δράσεις που υλοποιεί το Ψηφιακο Κύμα, όπως η πλατφόρμα Εύβοια Μετά, το πρόγραμμα WiFi4Evia, το πρόγραμμα Apolipsis και ο ψηφιακός εμπλουτισμός των επιμέρους δράσεων, των άλλων μελετών.

Η Θερμοκοιτίδα D-Hub

Το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ δημιούργησε μία θερμοκοιτίδα, το D-Hub, η οποία συμβάλλει στην ωρίμανση των ήπιων – λειτουργικών δράσεων (μάρκετινγκ, ψηφιακές εφαρμογές, ανάπτυξη επιχειρηματικότητας) των καινοτόμων και ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού. Το D-Hub συμμετέχει δυναμικά στο Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και έχει ως στόχο τον εμβολιασμό του προγράμματος με το αξιακό φορτίο της διπλής μετάβασης, πράσινης και ψηφιακής, και τη δημιουργία ενός χώρου καινοτομίας από την καθημερινότητα του πολίτη έως το επιχειρείν.

Η θερμοκοιτίδα του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ παρουσίασε τη δική της συμβολή στο έργο της αποκατάστασης και του στρατηγικού επανασχεδιασμού της περιοχής με βάση την μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο συντονιστής προγραμμάτων και επικεφαλής της θερμοκοιτίδας “D-Hub”, Ευδόκιμος Φρέγκογκλου, και ο επικεφαλής της Επιτροπής, Σταύρος Μπένος, αναφέρθηκαν στους άξονες τους έργου για την Βόρεια Εύβοια, τον πολιτισμό, τις υποδομές, την αγροδιατροφή, την εκπαίδευση, το μάρκετινγκ.

Αναφορές

Απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδας, που ήταν παρών στην εκδήλωση

ΕΡΤnews – Η αναγέννηση της Βόρειας Εύβοιας μέσα από τη θερμοκοιτίδα D-Hub – Διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών